Gulasch m. högrev

1kommentarer

Jo, jag är fattig denna månaden, därför bestämde jag mig för att köpa fryslådor och köra storkok av gulasch.
Kom ihåg att alltid köpa närproducerat kött och ekologiskt.
 
uppskattningsvist 10 liter Gulasch
 
  • 5 jordärtskockor
  • 4 stora fasta potatisar
  • 2 kg högrev
  • 4 pkt krossade tomater
  • köttfond 2 flaskor
  • 12 paprikor olika färger
  • 2 chilifrukter
  • kummin, cayenne, paprikapulver, timjan & rosmarin
  • 8 klyftor vitlök
  • 6 gullökar
  • ett helt knippe blekselleri
  • ruccola
  • 3 dl tomatpure
  • Salt, socker, svartpeppar
  • 6 stora morötter
  • 1 burk soltorkade tomater
  • 5 dl mustigt rött 
På detta vis går det till
 
hacka all lök, selleri, chili, soltorkade tomater och stek med oljan från tomaterna.                                             
 
När löken är brynt, hacka paprika & morötterna och stek tillsammans med löken.
Paprikan behöver vara väldigt mjuk innan du häller på vinet, som måste koka tills alkoholen och den beska smaken försvunnit, häll sedan i de krossade tomaterna, för varje paket krossade tomater så kan du fylla paketet med vatten och hälla i, häll även i tomatpurén. 
Häll i fonden & kryddorna, aaallt efter din egen smak. 
Putsa och styck köttet i små fina kuber, ungefär 1cm2.
 
Bryn köttet riktigt ordentligt så att en härligt lite rökt smak skapas, salta köttet medan bryning.
Häll i allt kött i grytan och låt koka i 1 h.
Skala potatisarna och jordärtskockorna och skär i 1cm2 kuber.
Häll i dem i grytan med en stor klick smör, efter ungefär 1 h kan du äta grytan, men vill du ha en tjockare, med ihopkokt gryta så låter du det koka i minst 2,5 h.

Smaka av med salt, peppar & socker. Jag gillar att hälla i ruccola i grytan, det blir extra pepprigt och smakar så skönt grönt. 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 kommentarer

Kurt Andersson

03 Feb 2013 11:37

Looks really good. Kollegor som helsade pa den 1 Feb 2013, rapporterade att det smakade super gott.
PoK/Morbror Kurre

Kommentera

Publiceras ej