när jag i framtiden får designa och inreda mitt alldeles egna kök så kommer jag vara beredd. 
 
Det ska vara modernt, rostfritt, funktionellt, organiskt, mysigt, vackert & underbart. 
Maaaah. 
 
 
 

Våra smörgåsbräck på Güntherska är helt sagolikt goda!

Dessa godingar gör jag varje morgon dussintals av!

När jag spånar på nya eller gamla recept som behöver en uppdatering, skriver jag alltid anteckningar.
Jag är ständigt sugen på att laga mat men får nöja mig med att planera istället.
Min sambo håller på att bli sjuk, thai-inspirerad kycklingsoppa är den bästa medicinen.
Ska ta och göra soppan i veckan, men får tills dess nöja mig med att planera den för bästa resultat!

Jo, jag är fattig denna månaden, därför bestämde jag mig för att köpa fryslådor och köra storkok av gulasch.
Kom ihåg att alltid köpa närproducerat kött och ekologiskt.
 
uppskattningsvist 10 liter Gulasch
 
  • 5 jordärtskockor
  • 4 stora fasta potatisar
  • 2 kg högrev
  • 4 pkt krossade tomater
  • köttfond 2 flaskor
  • 12 paprikor olika färger
  • 2 chilifrukter
  • kummin, cayenne, paprikapulver, timjan & rosmarin
  • 8 klyftor vitlök
  • 6 gullökar
  • ett helt knippe blekselleri
  • ruccola
  • 3 dl tomatpure
  • Salt, socker, svartpeppar
  • 6 stora morötter
  • 1 burk soltorkade tomater
  • 5 dl mustigt rött 
På detta vis går det till
 
hacka all lök, selleri, chili, soltorkade tomater och stek med oljan från tomaterna.                                             
 
När löken är brynt, hacka paprika & morötterna och stek tillsammans med löken.
Paprikan behöver vara väldigt mjuk innan du häller på vinet, som måste koka tills alkoholen och den beska smaken försvunnit, häll sedan i de krossade tomaterna, för varje paket krossade tomater så kan du fylla paketet med vatten och hälla i, häll även i tomatpurén. 
Häll i fonden & kryddorna, aaallt efter din egen smak. 
Putsa och styck köttet i små fina kuber, ungefär 1cm2.
 
Bryn köttet riktigt ordentligt så att en härligt lite rökt smak skapas, salta köttet medan bryning.
Häll i allt kött i grytan och låt koka i 1 h.
Skala potatisarna och jordärtskockorna och skär i 1cm2 kuber.
Häll i dem i grytan med en stor klick smör, efter ungefär 1 h kan du äta grytan, men vill du ha en tjockare, med ihopkokt gryta så låter du det koka i minst 2,5 h.

Smaka av med salt, peppar & socker. Jag gillar att hälla i ruccola i grytan, det blir extra pepprigt och smakar så skönt grönt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
wihooooo! poppa champagnen, sablera snarare sagt! Güntherska hovkonditori vann uppsalas fina hederspris av årets café! 
Detta är något vi kommer att käpma för att få behålla nästa år. 
Tack alla hääärliga kunder som kommer och fikar, myser, skrattar och tjatar hos oss :) 
 
Artikeln i tidningen bestod av mig, matilda & mattias, endast tre av sju familjemedlemmar, de andra var i Leon på matmässa.
 
Jag och mina syskon mattias & matilda <3
 
 
Framsidan av både unt & citybilagan, haha, det roligaste av allt var att jag är i fokus och har ordet VINNARE på min tröja, varför varför varför fixade jag inte håååreeeetttt?