2013-01-04
0kommentarer
Jag bjöd hem Matilda & Amanda på lite skaldjursrisotto i fredags efter jobbet!
Köpte riktigt sött vin denna gången istället för torrt, det passade med de starka räksmakerna.
Skaldjursrisotto
- Avorioris
- Charlottenlök
- Riktigt torrt vitt vin (i detta fall sött)
- Smör
- Fond gjord på räk&kräftskal eller fiskbuljong
- Sockerärtor
- Gula morötter
- Rikligt med färsk dill
- Räkor
- Kräftor
- Parmigiano-Reggiano (parmesan)
- Förbered alla dina ingredienser
- stek charlottenlök & gula morötter, häll i riset och stek alltsammans i några minuter.
- Se till att det är riktigt hög värme när du häller på vinet så att alkholen riktigt dunstar bort
- Glöm inte att alltid röra om
- Häll i en liten del av din räkfond eller fiskbuljong och stormkoka in vätskan i riset under rörning, upprepa tills att riset fått den konsistens som du vill ha
- avsluta med så mycket parmesan som du gillar, rikligt med färsk dill, juliennehackade sockerärtor, salt & vitpeppar.
- Serveras snabbt efter tillagning, jag skapade en risboll mitt i tallriken som jag garnerade med färska räkor & kräftor samt dill och solroskott.
- Skaldjurisotto måste drickas med ett riktigt gott och torrt vitt vin, det blir så oerhört charmigt då.
Kommentera