2013-01-04

0kommentarer

 
Jag bjöd hem Matilda & Amanda på lite skaldjursrisotto i fredags efter jobbet!
Köpte riktigt sött vin denna gången istället för torrt, det passade med de starka räksmakerna.
 
   
  Skaldjursrisotto
  • Avorioris
  • Charlottenlök
  • Riktigt torrt vitt vin (i detta fall sött)
  • Smör
  • Fond gjord på räk&kräftskal eller fiskbuljong
  • Sockerärtor
  • Gula morötter
  • Rikligt med färsk dill
  • Räkor
  • Kräftor
  • Parmigiano-Reggiano (parmesan)

  • Förbered alla dina ingredienser
  • stek charlottenlök & gula morötter, häll i riset och stek alltsammans i några minuter.
  • Se till att det är riktigt hög värme när du häller på vinet så att alkholen riktigt dunstar bort
  • Glöm inte att alltid röra om
  • Häll i en liten del av din räkfond eller fiskbuljong och stormkoka in vätskan i riset under rörning, upprepa tills att riset fått den konsistens som du vill ha
  • avsluta med så mycket parmesan som du gillar, rikligt med färsk dill, juliennehackade sockerärtor, salt & vitpeppar.
  • Serveras snabbt efter tillagning, jag skapade en risboll mitt i tallriken som jag garnerade med färska räkor & kräftor samt dill och solroskott.
  • Skaldjurisotto måste drickas med ett riktigt gott och torrt vitt vin, det blir så oerhört charmigt då.

Kommentera

Publiceras ej